Advertisement

Gonzalo Boye considera q JEC no competent q havia d'haver-se inhibit favorJunta Electoral Barcelona.

Gonzalo Boye considera q JEC no competent q havia d'haver-se inhibit favorJunta Electoral Barcelona. Gonzalo Boye
Ha considerat que la JEC no era competent, i que havia d'haver-se inhibit en favor de la Junta Electoral de BarcelonaLa defensa demana la suspensió del judici

La defensa del president de la Generalitat Quim Torra ha demanat l'anul·lació del procés per la vulneració de drets fonamentals com el de presumpció d'innocència, considera que "la sala està contaminada" i qüestiona la imparcialitat dels magistrats, i per tant Torra "no s'enfronta a un judici just".

El tribunal ha rebutjat totes les al·legacions de la defensa, argumentant que les recusacions als magistrat ja han estat resoltes, així com les apel·lacions sobre el jutge Gadea, ni les al·legacions a la qualificació de denegació d'auxili que fa Vox.

En les qüestions prèvies, una de les advocades de Torra, Isabel Elbal, ha demanat que se suspengués el judici per diverses raons que vulneren els drets fonamentals.

Per una banda, han reclamat la compareixença dels membres de la Junta electoral Central, per haver intervingut en el procés com a denunciants. Ha considerat que la JEC no era competent, i que havia d'haver-se inhibit en favor de la Junta Electoral de Barcelona, i ha afegit que alguns d'aquest membres havien fet manifestacions públiques de caràcter polític i fins i tot havien estat denunciats per prevaricació.

La defensa de Torra també ha considerat que es vulnera el dret d'imparcialitat. Ha denunciat la falta d'imparcialitat en la instrucció, en la admissió de la querella, i la "contaminació de la sala", de la que qüestiona la imparcialitat del Tribunal, que ja va ser recusat.

"Excel·lentíssim senyor, vostè s'ha pronunciat públicament sobre l'objecte d'aquest procés. S'ha mostrat públicament contrari als llaços grocs, a l'exhibició de pancartes, d'estelades, als símbols reivindicant la lliberat dels presos polítics, Això és una anomalia democràtica. Això s'ha de frenar. Tenen una oportuntitat històrica de salvar el sistema democràtic."

"Haurien, a judici d'aquest part, anul·lar tot l'actuat per vulneració del jutge imparcial."

El president del tribunal encarregat de jutjar Torra és el president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús María Barrientos, i l'acompanyen Mercedes Armas, una de les magistrades que van tenir un paper clau durant l'1-0, - que actua de ponent en aquest juidici, i també el magistrat Joaquín Elías Gadea.

Sobiranisme,

Post a Comment

0 Comments